Okul Müdüründen

Merhaba ,
Sevgili Gençler
Büyük Atatürk’ün Milletimize hedef gösterdiği “Çağdaş Medeniyet Seviyesi” ne baktığımızda; aynı zamanda ve birlikte yaşadığımız diğer Ulusların gelişme, ilerleme hatta zenginleşme de baş döndürücü bir hıza ulaştığını görüyoruz. Bu hıza ayak uyduramayan toplumlar gelişmiş olanların ekonomik, siyasi, sosyal ve kültürel egemenliğine girmektedir. Bunun doğal sonucu olarak; egemenlerin çıkarları için yapmak istedikleri ve yaptıkları her hadise, hakim oldukları ülkeleri de derinden etkilemektedir.

Bugün yaşadığımız dünyada toplum olarak; ya “gelişmiş toplum” olmak, ya da “gelişmişlerin bir uydusu” olmaktan başka çaremiz yoktur.

Balkanlar Eğitim Kurumları olarak bizim hedefimiz “Gelişmiş bir Birey” , “Gelişmiş Toplum” meydana getirmektir. Bu hedefe varmak için çalışan Türk Milli Eğitim Kurumları arasında yerimizi almış olmaktan gururluyuz.

Kurumsal Hedefimiz sadece Diploma vermek değil, öğrencilerimize kendini gerçekleştirme, özgür düşünme, fikir üretme ve karar verme yeteneklerini geliştirmektir.

Onlarda ” Yapamam ”ları değil “Yapabilirim” leri ortaya çıkarmaktır. Bu konuda 2021-2022 öğretim yılında mezun olan 79 öğrencimizden YKS ‘na katılan öğrencilerimizin 11’i nin barajı aşması ve sonucunda 7 öğrencimiz Önlisans, 2 öğrencimiz lisans programına yerleşmiş olması bunun göstergesidir.

Akşam Lisemiz bu azim ve gayretle; ülkesini ve milletini seven, kalkınma arzusu ve sorumluluk bilincine sahip gençler yetiştirmeye devam edecektir.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılının bütün öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve ülkemize hayırlı, başarılı geçmesini dilerim.
Saygı ve Sevgilerimle…

M.Yavuz BEKTAŞ