SSS

SIKÇA SORULAN SORULAR VE AÇIKLAMALAR

S.Bu okulların amacı nedir?

C: Bu okulların amacı, gündüz orta öğretim kurumlarına devam edemeyenler ile orta öğretim kurumlarından ayrılanlara (öğrenim hakkını tamamlamış-yani iki kez sınıf tekrarı yaparak okuldan ayrılmış) veya açık öğretim liselerinden ayrılanlara eğitim-öğretim imkânı sağlamaktır.

S: Kayıt için hangi belgeler gereklidir ?

C: Öğrenim belgesinin aslı.

İki adet vesikalık fotoğraf.

Nüfus cüzdanı örneği.

Askerlik çağındaki adayların askerlik durum belgesi.

18 yaşını doldurmamış öğrencilerin veli göstermesi.

S:Özel Akşam Liselerinde kimler okuyabilir ?

C:  İlköğretim veya orta okulu bitirenler.(18 yaşını bitirmiş olanlar)

Orta öğretim kurumlarından ayrılanlar.

Orta öğretim kurumlarında okuma hakkı bitenler.

Açıköğretim Liselerinden ayrılanlar

S: Özel Akşam Liselerinin gündüz öğretim yapan resmi liselerden farklı ve benzer yanları nedir ?

CFarklı yanları: Resmi orta öğretim kurumlarında ikinci defa sınıf tekrarı yaptığı için okuma hakkını tamamlayan öğrenciler özel akşam liselerinde öğrenim görebilirler. Özel akşam liselerine kayıtlarda 18 yaş sınırlaması vardır.18 yaşını bitirmiş herkes kayıt yaptırabilir.

Benzer yanları : Resmi orta öğretim kurumlarında uygulanan müfredat, sınıf geçme, devam-devamsızlık, disiplin gibi mevzuat aynen özel akşam liselerinde de uygulanmaktadır.

S: Açık Öğretim Lisesinden Özel Akşam Liselerine geçiş nasıl olmaktadır?

C:  Açık öğretim lisesinden tasdiknamesini alanlar kayıt dönemlerinde kredilerinin karşılığı olan sınıflara kayıtlarını yaptırabilirler. Kredili sistemde nakil olmadığından bu durumdaki öğrenciler mutlaka okulların kayıt dönemlerinde tasdiknamelerini alıp kayıt yaptırmaları gerekir.

S:. Özel Akşam Liselerinde yaş sınırlaması var mı ?

C:  Özel akşam liselerinde yaş sınırlaması vardır. 18 yaşını bitirmiş 19 yaşına girmiş ve Kayıt şartlarını taşıyan her yaştaki kişi kayıt yaptırabilir.

S: Özel Akşam Liselerinden mezun olan öğrencilerle resmi liselerden mezun olanların diplomalarında ve üniversiteye girişlerinde bir fark var mı ?

C:  Haklar açısından hiçbir fark bulunmamaktadır. Resmi liseden mezun olan bir öğrenci hangi haklara sahipse özel akşam liselerinden mezun olan öğrenciler de o haklara sahiptir.

S:Özel Akşam Liselerinde derslerin başlama saatleri hakkında bilgi verir misiniz ?

C: Derslere çalışma saati bitiminde başlanması esastır. Gerektiğinde çalışma saati bitiminden önce veya cumartesi-Pazar günleri de öğretim yapılabilir. Kurumumuzda hafta içi her gün dersler 17.30’da başlamaktadır.

S:Özel Akşam Lisesinde okuyan ve askerlik çağına girenlerin tecil durumları hakkında bilgi verir misiniz ?

C: Askerlik çağına giren öğrencilerin tecil işlemleri için yerli askerlik şubelerine belge gönderilmekte ve tecil işlemleri resmi liselerde olduğu gibi yapılmaktadır.

S:Özel Akşam Lisesinden resmi liselere nakil yapılabilir mi?

C: Özel Akşam Liselerinden resmi liselere geçiş yapılamaz.

S:Özel Akşam Lisesinden mezun olan öğrencilerin üniversiteye girebilme şansları var mı ?

C: Elbette vardır. Ayrıca; Özel akşam liselerinde sınıf mevcutları resmi liseler kadar yoğun olmadığından öğrenmek isteyen öğrencinin öğretmenlerden yararlanma olanağı daha fazla olduğundan istekli öğrencinin üniversiteye girme şansı daha fazladır. Yeter ki öğrenci kendine güvensin, hedefini belirlesin ve akşam lisesi eğitim olanaklarını çok iyi kullanabilsinler.

*Akşam Liseleri ile ilgili bilmek istediklerinizi bu bölümde bulabileceksiniz. Sorularınız için info@balkanlaraksam.k12.tr adresini ziyaret ediniz.

BAŞARILAR DİLER TEŞEKKÜR EDERİZ……